عبادی سئو | آموزش سئو || آموزش سئو وب سایت

وبلاگ در زمینه آموزش سئو و ارائه خدمات سئو فعالیت دارد

عبادی سئو | آموزش سئو || آموزش سئو وب سایت

وبلاگ در زمینه آموزش سئو و ارائه خدمات سئو فعالیت دارد

نحوه محاسبه Bounce rate در گوگل آنالیتیکس

نحوه محاسبه Bounce rate در گوگل آنالیتیکس

Bounce Rate چیست را به شکل کلی در مقاله اول تعریف کردیم ولی تعریف Bounce rate یا همان نرخ پرش از نگاه گوگل در ابزار Google Analytics کمی متفاوت و البته دقیق‌تر است، از نگاه گوگل:

اگر کاربری Interaction انجام ندهد یک بانس ریت (Bounce Rate) رخ داده است.

حال interaction چیست را در ادامه تعریف خواهیم کرد ولی بدانید که برای محاسبه نرخ پرش باید درباره interaction ها اطلاعات خوبی داشته باشید حتی اگر نیاز به محاسبه آن نداشته باشید ولی قطعا در زمان آنالیز صحیح نیاز به این مفاهیم خواهید داشت.


Interaction درGoogle Analytics چیست




معنی Interaction “تعاملمی‌باشد به زبان ساده آیا کاربر درگیر سایت شده است؟ آیا واکنشی نشان داده؟ نام پارامتر این تعامل را interaction گویند. و حال اینکه چه چیزی شامل Interaction می‌شود را در ادامه به شکل کامل توضیح خواهیم داد.

بانس ریت در گزارش Audience گوگل آنالیتیکس


انواع Interaction در گوگل آنالیتیکس


سه نوع interaction داریم که در ادامه معرفی خواهیم کرد:


Pageviews


Pageviews همان تعریف قدیمی بانس ریت را همراه دارد، اگر یک Pageviews توسط بازدیدکننده صورت بگیرد به این معنا است که آن بازدیدکننده یک صفحه از سایت را مشاهده کرده است.
حال زمانی Pageviews باعث می‌شود Bounce rate رخ ندهد که دو Pageviews و یا بیشتر توسط کاربر صورت گیرد، یعنی اگر بازدید کننده دو صفحه و یا بیش از دو صفحه را در سایت مشاهده کند دیگر Bounce rate یا نرخ پرش رخ نمیدهد و طبیعتا بالا نمی‌رود. حتما میدانید که هر چقدر نرخ پرش بالاتر باشد بدتر است. (البته همیشه به این شکل نیست و این موضوع شرط دارد که بعدا اشاره خواهیم کرد)

مثالفرض کنیم یک کاربر Page-A (منظور از Page-A یعنی یک صفحه فرضی که نام آن را A گذاشتیم) را مشاهده می‌کند و بعد از آن Page-B را مشاهده می‌کند در این حالت دو Pageviews توسط کاربر یک صورت گرفته است و Bounce rate این کاربر ۰ درصد است.
کاربر دوم فقط Page-A را مشاهده کرده و فقط یک Pageviews داشته است در این صورت Bounce rate این کاربر ۱۰۰ درصد است.

با یک محاسبه ساده متوجه می‌شویم که حاصل بازدید این ۲ کاربر یک نرخ پرش با مقدار ۵۰ درصد است.


Event


Event به رفتارهایی گویند که توسط کاربر در سایت ثبت می‌شود و با Event های رویدادی که به شکل دورهمی، کلاس و یا همایش برگزار می‌شوند، متفاوت می‌باشد.
Event ها اصولا باید توسط شما در سایت تعریف شوند و ابزار گوگل آنالیتیکس خود نیز به شکل پیش فرض Event ندارد و شما باید به کمک ابزار قدرتمند Google Tag Manager که به اختصار GTM گفته می‌شود، بتوانید Event های لازم را در سایت خود تعریف کنید.

اگر تا به حال شما از GTM استفاده نکردید پس Eventها در Bounce rate شما تاثیری نخواهند داشت. ولی به شکل کلی بدانید که اگر Eventها به همراه Hit ارسال شوند می‌توانند روی بانس ریت تاثیرگذار باشند و آن را کمتر کنند. و اگر بدون Hit تنظیم شود تاثیری روی Bounce rate نخواهند داشت.

شاید بپرسید Hit چیست؟ hit یک سری داده های کوچک متنی هستند که از سمت کد موجود گوگل آنالیتیکس در سایت ما به سرورهای اصلی گوگل آنالیتیکس ارسال می‌شوند .

نکته مهم: بنابراین ما متوجه شدیم که خودمان می‌توانیم با Eventها باعث تغییر Bounce rate  شویم ولی تغییر Bounce rate در گوگل آنالیتیکس تاثیری در سئو و بهبود سایت در نتایج گوگل نخواهد داشت. آماری که در گوگل آنالیتیکس به شما نشان داده می‌شود صرفا برای آگاهی شما است، بنابراین سعی بر آن نداشته باشید که با تعریف Event دارای Hit آمار Bounce rate را کاهش دهید، چرا که این عمل صرفا شما را به مسیری نادرست هدایت می‌کند و باعث فریب شما در آنالیز کردن داده‌های سایتتان می‌شود.

بعدا در مقاله های جداگانه درباره Eventها صحبت خواهیم کرد.


Transaction چیست؟


Transaction هم یک نوع Pageviews است ولی در صفحات خرید یک محصول، به عبارتی وقتی کاربری قصد خرید یک محصول را داشته باشد به سبد خرید (cart) مراجعه می‌کند و سپس به صفحه پرداخت (checkout) می‌رود و بعد از آن پرداخت را صورت می‌دهد. به همین منظور برای طی کردن این مسیر (مسیر کاربر در گوگل آنالیتیکس را Flow گویند) نیاز هست به صفحات مختلف برود و این یعنی Pageviews یا همان transaction رخ دادن.
طبیعتا عمل transaction باعث میشود که نرخ پرش رخ ندهد به عبارت دیگر باعث کاهش بانس ریت می‌شود.

جمع بندی حرف ها در نحوه محاسبه بانس ریت در گوگل آنالیتیکس

اگر هیچ کدام از انواع Interaction های بالا توسط یک کاربر رخ ندهد در گوگل آنالیتیکس نیز یک بانس ریت ایجاد می‌شود. و فرمول بانس ریت به صورت زیر است:

Bounce Rate = Bounces / Total Visitors (x100)


مثال: اگر تعداد bounce = 540 باشد و 1000 بازدید کننده داشته باشیم باید این دو عدد را بر هم تقسیم کنیم و نتیجه به دست آمده را سپس برای محاسبه نرخ پرش ضرب در ۱۰۰ کنیم. در این مثال bounce rate مساوی ۵۴٪ می‌شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد